Welkom in de wereld van G.Loomis

De E6X is het “instapmodel” van G.loomis het is dus ook de reeks met het kleinste prijskaartje, maar de prijs kwaliteit verhouding is gewoon super!E6X blanks zijn zoals alle G.Loomis blanks opgebouwd uit meerdere tapers. Bij de E6X spreken we over High Modulus carbon.

Door gebruik te maken van de Multi Taper Technologie is het mogelijk om kritieke punten in de blank te verstevingen en dat resulteerd in een lichte en sterke hengel.
Alle E6X hengels zijn uitgerust met een A Grade kurken handvat, een ergonomische Fuji reel houder en Fuji Guides.

De E6X steekt kop en nek uit boven de meeste hengels in zijn prijsklasse.

 

De zeer uitgebreide middenklasse reeks van G.Loomis. IMX-PRO hengels zijn 15 tot zelfs 18% lichter dan de overeenstemmende modellen uit de E6X en GCX reeksen.

De hengels in deze reeks zijn uitgerust met mooi getaperde kurken handvaten die super in de hand liggen, ergonomische Fuji reelhouders en Fuji K anti-tangle guides.In de IMX-PRO reeks is er extra aandacht besteed aan de balans van de zeer uitgebreide reeks Technique-Specific hengels. Veel technieken vragen namelijk om een bepaalde balans, bvb Jig and Worm hengels zijn gemaakt voor verticale technieken, dus ze moeten in balans zijn met de top omhoog, waar een Spinnerbait Rod in balans moet zijn als je hem parallel met het water houdt.

IMX-PRO is een fantastische reeks hengels waar iedereen zijn gading in vindt.

Als we het over GLX hengels hebben spreken we over High End hengels! GLX hengeles zijn nog een stukje lichter dan de hengels uit de E6X en IMX-PRO reeksen
en staan al jaar en dag bekent om hun ongeevenaarde power. De GLX bestaat al ruim 20 jaar en is in die 20 jaar grotendeels onveranderd gebleven.

Onlangs heeft de GLX wel een paar mooie upgrades gekregen zoals mooi getaperde handvaten met een ingewerkte Fuji reelhouder zodat ze super in de hand liggen.
Verder zijn ze uitgerust met Fuji Titanium Sic guides. 

Ze zijn niet voor niets al 20 jaar een gevestigde waarde, GLX hengels zijn licht en krachtig.

De NRX was het vlaggenschip van G.Loomis, gebouwd uit Mega Modulus carbon. In 2020 werd de NRX nog eens onder handen genomen en geupgraded naar NRX+ !

NRX was al super licht, maar NRX+ is nog eens 15% lichter. NRX+ is nu uitgerust met de Spiral X Technologie van Shimano, waardoor ze nog lichter, strakker en gevoeliger zijn.
NRX+ is voorzien van een speciaal voor hem ontworpen Shimano CI4+ reelhouder die mooi in de kurk verwerkt zit. Elke NRX+ is uitgerust met een hybride guide-setting nl. Fuji Titanium stripper guides en topoog met daartussen Ultra Light Titanium Recoil guides.

In deze reeks Ultra High End hengels zijn enkel de beste materialen gebruikt en dat voel je meteen.

De hoogste trap in de Ultra High End Realm, Conquest is het paradepaardje van G.Loomis & Shimano. Net zoals bij de NRX+ is ook hier de Spiral X Technologie van Shimano gebruikt wat resulteerd in super, super lichte hengels met ongezien veel power! Conquest hengels zijn ofwel casting MBR of spinning SJR, maar dan wel zeer verfijnd want ze kunnen het allemaal. Door de Spiral X zijn de blanks minder ovaal, waardoor ze mooier buigen.
Omdat de blanks ronder zijn wordt ook de torsie gereduceerd en dat voel je tijdens de drill. De Conquest is uitgerust met Fuji Titanium Torzite guides en Fuji Sic topoog. De reelhouder is niet dezelfde als die van NRX+, speciaal voor Conquest heeft G.Loomis een custom Skeleton reelhouder ontworpen, waardoor je constant rechtstreeks contact kan houden met de blank.

Meer Ultra High End dan een Conquest wordt het niet!