Visvakanties

Tom Nouwen Zweden 2019

zweden

Op het moment van dit schrijven zijn we alweer enkele weken terug thuis van onze jaarlijkse snoektrip naar Zweden. Een trip die overigens niet vlekkeloos van start is gegaan. Twee dagen voor vertrek meldt één van de 4 reisgezellen zich af. Op zich is dat al niet leuk, maar met zo’n timing wordt het een halve ramp. We hadden immers twee visbootjes op trailer gehuurd. Dat zou dan nu betekenen dat er iemand alleen zou moeten vissen, wat zeker in Zweden niet altijd verantwoord is.

Madagaskar, Nosy Mitsio

Wat eigenlijk begonnen was als een vakantie met mijn vrouw naar Ile de la Réunion en Mauritius heeft een staartje gekregen en hebben we met een 5 tal dagen verlegd naar Madagascar. Met de bedoeling om een 3 tal dagen te vissen op groot wild. Hoofdzakelijk met Poppers en stickbaits.

Madagaskar

Zoals gepland verliep de reis eerst naar Réunion om van daar verder te gaan naar Nosy Be een eiland ten noorden van Madagascar.

Viva La Mexico!

Frans Oomen Tim Teughels

Na de Malediven in 2016 had iedereen de smaak flink te pakken maar omdat een deel van ons clubje weer naar Alaska zou gaan bleven wij met zijn tweeën over. “Zie je het zitten om samen op pad te gaan Tim?” “Tuurlijk maar waar naar toe?” Tim zat er zelf ook al aan te denken om wat te gaan regelen dus dat kwam mooi uit.

Vakantieplannen

Voorbereiding van een visvakantie door Frans Oomen

snoekbaars

Elk jaar vind er weer een ware exodus plaats van roofvissers die naar het buitenland trekken. Vroeger was Ierland bestemming nummer 1, tegenwoordig zie je steeds meer mensen naar Zweden, Noorwegen en zelfs Denemarken en Duitsland trekken. En niet alleen snoek is het target. Ook voor een leuke snoekbaars trip kan je in veel landen terecht. Zweden heeft op sommige plaatsen een geweldige snoekbaarsstand en vrienden van me zijn verslingerd geraakt aan Spanje.

Vissen op Largemouth Bass

Alicante Spanje

largemouth bass spanje

In dit artikel wil ik het graag hebben over mijn ervaring met het vissen op Largemouth Bass, “Black Bass” in de volksmond , een naam waar ik een hekel aan heb. Black Bass is een verzamelnaam voor een groep vissen waaronder Largemouth Bass (Micropterus Salmoides), Smallmouth Bass (Micropterus Dolomieu), Spotted Bass (Micropterus Punctulatus), Redeye Bass (Micropterus Coosae) en nog enkele soorten.

VISVAKANTIE MIDDEN-ZWEDEN 2017

Visvakantie Zweden

Sinds enkele weken rommelt het in mijn hobbykamer. Met grote regelmaat ben ik terug te vinden in mijn ‘viskelder’. Elk vrij moment gebruik ik om shads te riggen, haken te vervangen en onderlijnen te knutselen. Reels worden voorzien van verse draad en lagers worden gesmeerd. Alles moet perfect in orde zijn voor onze  jaarlijkse vistrip naar het hoge noorden. Begin juni vertrekken we immers weer naar Zweden om de groenjassen achter de schubben te zitten.

Lough Derg… Lough of dreams!

Snoekvissen in Ierland

Snoekvissen in Ierland

Het is alweer een flink tijdje geleden dat ik nog eens in de pen ben gekropen om iets te schrijven voor de site. Op professioneel gebied was het even erg druk, maar nu alles terug wat stabiel wordt heb ik me voorgenomen om met regelmaat terug wat te schrijven.

"Off the grid “op golden Masheer.

Masheer vissen in de Himalaya

Vorig jaar kon ik al eens proeven van het vissen op golden Masheer, weliswaar op een stuwmeer in India, gevoed door 2 rivieren. Daar vingen we hoofdzakelijk kleinere vis op de vlieg evenals op kunstaas.

Float trip Alaska 2016

En plots zit je middenin een onvergetelijk avontuur… Het kan soms raar lopen. Net als velen andere heb ik wel een bucketlist. Dingen en vooral reizen die ik ooit wel eens wil doen. Maar de reis naar Alaska die we laatst mochten meemaken stond aanvankelijk niet op deze lijst.  Het moet ondertussen meer dan anderhalf jaar geleden zijn dat Bart en Peter over deze reis begonnen te praten, op een van de bekende gezellige donderdagavonden in de winkel.

Snoek en snoekbaars vissen in Zweden

Sweden revisited

in zweden op snoek vissen

Tijdens één van onze vistrips naar Nederland komt het weer ter sprake; Gaan we volgend jaar weer op visreis? Jean-Luc en ik zijn het er snel over eens. Natuurlijk gaan we dat doen! Vele avonden aan de toog later zijn we eruit… we gaan terug naar Zweden, en wel naar het zelfde meer als vorig jaar. We verbleven er toen op een prachtig gelegen en verzorgde camping aan het Äsnenmeer,  een gigantische bak water in het uiterste zuiden van dit prachtige land.

Pagina's

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.