Snoekbaars vanaf de kant

Zaterdag 15 september

  • workshop vissen vanaf de oever

Zaterdag morgen omstreeks half 7 stonden al een paar leergierige deelnemers ons op te wachten aan de winkel. Na een heerlijke ochtendkoffie trokken we richting Waal.
In Rossum aangekomen zagen we dat het waterpijl nog vrij laag stond (eigenlijk een metertje te laag). Dit beeld maakte ons al snel duidelijk dat het vrij taai ging worden. Maar we zijn er nu eenmaal om te leren en niet direct om te vangen. Snel verdeelden we ons in 2 groepen en trokken we naar de waterkant.
Na het technische gedeelte uit de doeken gedaan te hebben werden de eerste worpen gemaakt. Al snel dook een roofbleitje op mijn shadje dat ik de laatste meters binnendraaide.
De mannen hadden vrij vlug controle over hun kunstaas en de concentratie was hoog.
Een baars kon even later m’n klein slug-O’tje niet laten zwemmen. Het gestreepte rovertje hield zich net buiten de stroming op in een kleine ondiepe luwte.

  • workshop snoekbaars vissen

Al wel wat actie gezien, maar nog geen glasogen. Dan was het dan toch raak. Johan verleide net achter een strakke stroomnaad een vette snoekbaars die de lintmeter op 67 cm bracht. Een roze Ben’s slug was zijn wapen dat hij had ingezet. Johan vist wel vaker op snoekbaars vanuit een boot en hij was dan ook helemaal onder de indruk van de kracht van de vissen in de stroming. (knappe vangst man !)

  • visworkshop
  • vis cursus snoekbaars
  • workshop kunstaas vissen

Verschillende kribben deden we aan. Elke krib had zijn eigen karakter maar toch wisten de deelnemers de stroomnaden duidelijk te vinden.
Door de lage waterstand we er niet heel veer beweging in de kribben. Nu viel het op dat wanneer er een groot schip passeerde, er meer beweging in het water zat en de visactiviteit toenam.
Ik wist verschillen de glasogen na mekaar te verleiden op een beperkt plekje dat helemaal opgewoeld was door de kracht van een schip. De slug-O en het Ben’s-Slugje waren de pineut. Om een of andere reden gaven shads zonder zwemstaart meer actie.

  • snoekbaars vanaf de oever

Het middaguur bracht gelijk het einde van de sessie. In de verte zag ik Peter met zijn twee kandidaten afkomen. Eén van hen had wel een heel grote smile. 1 van de 2 deelnemers had namelijk een dikke zeventiger gevangen. Dit doet de motivatie en het vertrouwen duidelijk zienderogen stijgen.  Puik werk !
Peter en ik zijn de rest van de dag een beetje door Nederland gaan cruisen op zoek naar wat nieuwe stekken. De ziektocht verliep moeizamer dan verwacht maar her en der hebben we toch nog wat baars kunnen trigeren. Ik verspeelde nog een snoek van tegen de meter vlak voordat ik hem in de kiewgreep had (jammer maar helaas).
Op de laatste stek kon Peter nog 2 mooie glasogen over de streep trekken met een fel groen Illex shadje. Ikzelf miste op de laatste worp nog een vis op half water.

  • workshop snoekbaars met kunstaas

Het was weer een fijne dag met een gezellige sfeer, een beetje avontuur en wat vis, dus wat willen we nog meer !
 

Groeten Kim

Heb je nog een vraag over dit artikel?
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.