Sunline Siglon PEx4

  • siglon

Sunline siglon PEx4 review

Sunline, made in Japan heeft een heel arsenaal aan vislijnen in nylon, fluo carbon en diverse braids.

Onze test lijn is de siglon PEx4, een 4-streng braid in de kleur Light green, een opgegeven dikte van 0.121mm en trek/knoop sterkte van 3,3kg op spoeltjes van 150meter aan de aantrekkelijke prijs van +-16 a 17euro.

Volgens de fabrikant gaat het om een zeer strakke verwevings methode, deze zou zorgen dat de lijn ronder is en vooral rond blijft. Ook is er een dunne coating gebruikt die wel voor een verassing zal zorgen bij de testen.

De eerste indruk van de lijn, hij voelt stijfjes aan dus het is echt strak geweven. Hij voelt een beetje ruw aan en lijkt vrij rond te zijn dus de woorden van de fabrikant kloppen.
Bij het optuigen van de hengel voel je dat het om een 4strengs braid gaat door het lichte schuren door de ogen, het knopen gaat dan weer zeer vlot en zonder moeite glijd de knoop dicht.
Eenmaal aan de waterkant beginnen we met een paar zachte worpen om de lijn los te gooien, dit verloopt al vrij vlot dus direct overschakelen naar de juiste jighead (7gr). Deze laat zich vlot tot halverwege het Albertkanaal werpen.
Tot grote verbazing merk je niets meer van de licht schurende lijn tijdens het jiggen of dropshotten, om het schuren uit te lokken hebben we er een 20 grams jighead aangezet met een 14 cm shad en ook hier blijft het schuren nagenoeg nihil. Enkel bij het snel binnenhalen of vissen met pluggen merk je nog een licht schurend gevoel maar dit lijkt met de tijd te verminderen.
Het typische geluid van een ruwere braid is bij deze lijn ook te verwaarlozen.

Dan even naar de coating, waar de meeste braids al kleur afgeven na enkele keren vissen geeft de Sunline braid geen kleur af, en tot verbazing is de lijn ook nog eens waterafstotend. Dit is duidelijk merkbaar dat de guides nagenoeg droog blijven. Dit maakt de braid dus ook meer geschikt om in vries temperaturen te vissen, geen ijsvorming meer in de hengel ogen is zeer positief en voorkomt beschadiging van de lijn.
Na enkele dagen te vissen met deze braid hebben we nog geen kleur afname, geen groen gekleurde guides dus dat is positief dat de lijn voor lange tijd zijn kleur zal behouden en niet snel zal vervagen.

Bij deze hebben we weer een toplijn in de winkel aan een scherpe prijs.

  • siglon
  • siglon
Heb je nog een vraag over dit artikel?
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.