Snoekbaars vissen op het Albert Kanaal

  • snoekbaars vissen op het Albertkanaal

Vissen op een groot water gelijk het Albertkanaal is niet altijd even makkelijk. Dan is het zoeken waar de vis zit. Het gemakkelijkst om te beginnen is zoeken naar de hotspots. Zoals kommen , bruggen ,nabijheid van sluizen en waterlozingen. Alles wat afwijkt van de normale staat van het kanaal is een worpje waard. Wat ik ook altijd in het oog houd is de stroming. Wat mij opvalt is, als er veel stroming is , is dat voordelig voor de vangsten. Momenten dat er een boot langskomt of wanneer ze aan het sassen zijn (wanneer de sluizen werken) zijn voor mij de top momenten. Maar goed, eens aangekomen op mijn stek , het is maandag morgen 1uur. Ik begon te werpen met een 7 gram loodkopje op een Fishkix Stager. Tweede worp, enkele meters uit de kant voelde ik dat ik bij een mosselbank zat, en tikte mijn shad omhoog. Terwijl hij aan het zakken was voelde ik een harde dreun, Yes hangen! Het voelde dadelijk goed, dit moest een mooie zijn. Ja hoor, een mooie zeventiger!
Spijtig genoeg kwam de wind op, en natuurlijk niet uit de richting dat ik wou. Schuin op de kop, dat dwong mij om zwaarder te vissen. Ik ging dus aan de gang met een 10 gr loodkopje. Ik had terug goed bodemcontact met de shad, en door de tegenwind had ik een even lange glijvlucht van de shad. Dat leidde tot nog enkele mooie vissen .

  • Albert kanaal snoekbaars vissen
  • vissen snoekbaars albertkanaal
  • Albertkanaal vissen snoekbaars

Het was ondertussen 4uur voorbij en wind was nog wat feller komen opzetten. Ik had nog net een half uurtje en besloot om eens met de dropshot te proberen. Rekening houdend met de wind en de stroming hing ik er 18 gram dropshot lood aan. Ik had nog altijd een boog in mijn lijn, maar dat maakte niet uit. Zolang er maar contact met de bodem was, was het goed. De stroming deed de rest. Ik hield mijn hengel hoog en voelde mijn loodje over de bodem mee rollen met de stroming. Ik gaf af en toe een draai voor mijn draad te strekken en plots een tik! Goed aangeslagen en hangen! Een mooi snoekbaarsje slikte de Fishkix Queezer helemaal in.

  • op snoekbaars vissen in de winter

Het is niet altijd makkelijk op het Albertkanaal maar zo dagen maken veel slechte goed. Daar doen we het voor!

Fish on en tot aan de waterkant.

Wil je me nog iets vragen in verband met dit artikel?
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.