Sebile Onduspoon

  • Onduspoon van Sebile

De lepel is zowat heet minst populaire kunstaas dat er op de markt is. Veel mensen vinden ze saai, ouderwets en weet ik wat voor argumenten ze nog meer hebben om er niet mee te vissen. In dit artikel stel ik je er een voor die wél heel leuk is om mee te vissen én een paar unieke eigenschappen heeft.

Als je kijkt naar de klassieke snoeklepels dan zijn de bekendste namen wel de Pako's en de Heintz (genoemd naar een Duitse arts, niet de uitvinder van de Ketchup). Dergelijke lepels vinden hun oorsprong in de vorige eeuw. De Pako's zagen het levenslicht in de 70er of 80er jaren. De Heintz lepel is van voor de Eerste Wereld Oorlog. Dat ze ouderwets zijn valt dus niet te ontkennen. Dat ze vangen twijfelen eigenlijk niet zo veel mensen aan. Vreemd dat ze er dan niet mee vissen. Het zal vooral de onaantrekkelijke actie zijn die mensen doet besluiten ze niet te gebruiken.

Zweden

Een paar jaar terug hadden Nico en ik een topweek in Dalsland, Zweden. Onze visserij liep als een trein met dagelijks tientallen snoeken in de boot. Nico had een speciaal bakje met kunstaas mee. Technische pluggen om te twitchen, swimbaits én een lepel van Sebile. De zogenaamde Onduspoon. Op het eerste gezicht een lepel zoals alle anderen maar dan veel dikker, van kunststof en rammelen als een sambabal.

  • Sebile onduspoon

Op een bepaald moment zijn we regelmatig aan het wisselen van kunstaas. Steeds als we er een paar op een kunstaasje gevangen hebben switchen we van kunstaas. En die lepel komt er dus ook aan. Van alle kunstaasjes die we bij hadden werpt dit ding echt het verst van allemaal. Waar een gewone lepel soms net een vlieger is goot dit ding ver en zuiver. Al snel na de eerste worpen hing de eerste snoek al en niet veel later volgden er nog een paar.

Een jaar later met Frank Mylle was ik wederom in Zweden. Op het meer Sordellen deed de Onduspoon goede zaken.  De boot (een console boot voor het trollen op zalm) was geen gemakkelijke boot om vanaf te werpen. Je had veel lijn uitstaan en met veel wind was niet veel kunstaas lekker te vissen. Voor Frank was het een kleine Fatso (daarover binnenkort meer) en voor mij was het de Onduspoon.  Werpen met wind kracht 5? Geen probleem met deze lepel.

  • De onduspoon van Sebile

Je vist hem aan een middelzware spinhengel of baitcaster. Type polderhengel, zoals wij dat vaak noemen. Verkeerd vissen kan je niet met deze lepel. Binnen spinnen, jerken, twitchen of klassiek binnen vissen en af en toe af laten dwarrelen. Alles kan en alles vangt vis.

Een topper dus deze Sebile Onduspoon. Sebile is een zwaar onderschat merk aan kunstaas ,waarover goed nagedacht is, deze lepel is daarop geen uitzondering. Sinds een weekje liggen ze in de winkel, wees er snel bij!

 

Vang ze,

Heb je nog een vraag over dit artikel?
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.