Mann's Pluggen

Gewoon goed!

  • manns

De pluggen van Mann's mogen gerust klassiekers genoemd worden. In de vroege jaren 90 werd er veel mee gevist en in het tijdperk voor het vertikaal vissen op snoekbaars waren de dieplopers van Mann's in vrijwel elke kunstaas koffer te vinden. De Loudmouth was daarbij mijn onbetwiste favoriet. Die kon je lekker agressief over de stenen vissen, er af en toe een keer op botsend. Op zandplaten op de Maas viste ik hem schrapend over de bodem. Een killer voor grote baars en snoekbaars. Ratelend door het zand maakte deze pluggen een enorm kabaal. Snoek liet hem ook niet gaan trouwens.

Voor wat betreft de poldervisserij was er een andere topper uit de stal van Mann's die niet in je kunstaasdoos mocht ontbreken. De Mann's 1-minus was naast een onverzwaarde spinner zowat het meest succesvolle kunstaas in de polder. Gooit als een kogel, is sterk en maakt een hoop kabaal in het troebele polder water.

Zo ging ook bij mijn vismaten. Allemaal hebben we goede herrieneringen aan deze stukjes kunstaas. Wat vroeger goed was, kan nu niet slecht zijn. Zeker Nico en ik hangen op zijn tijd nog wel eens zo'n oude Mann's plug aan de speld.

Op veenplassen bijvoorbeeld maar ook als we eens een dagje gaan trollen op snoekbaars. En in het voorjaar als de roofvis ondiep ligt steken er altijd wel een paar 1-minus pluggen in onze kunstaas tassen.

Doe er je voordeel mee!

  • 1 minus
  • 1 minus
  • loudmouth
Wil je me nog iets vragen in verband met dit artikel?
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.