Zeebaars

Vangstbericht zoet - zout

Vanop het strand op zeebaars vissen

Na een zeer drukke werkweek ,besloten om maar eens een vrije middag op te nemen en de stranden en dijken te gaan “afstruinen” om te kijken of ze er überhaupt nog zitten. We hebben inmiddels een paar koudere dagen gehad waarbij het s’nachts rond het vriespunt is geweest. Als je de actuele watertemperatuur bekijkt kun je zien dat het dan hard terug gaat. Binnen twee weken is deze gezakt van 15.1  ̊C naar 13.4  ̊C. Een handige website om de watertemperaturen te monitoren is die van rijkswaterstaat.

Korte zeebaars sessie

Zeebaars vissen vanaf de kant

Gisteren wederom terug naar m’n vertrouwde strandstek getogen. Vismaatje Johan benaderd of deze ook interesse had ,maar deze was helaas verhinderd vanwege andere verplichtingen. Nadat ik hem vertelde dat ik een ochtendje met oppervlakte pluggen aan de gang wilde gaan, bieden deze direct aan om zijn Fishkix pluggenhengel de Abler S3 te testen. Dit is een hengel ontwikkelt voor de ligte pluggenvisserij tot 25 gram.

Najaars Baarzen

najaars zeebaars

Vanmorgen stond er weer een baars sessie op planning met maatje Johan en wel aan het strand. De afgelopen perioden hebben we vele uren doorgebracht aan de Oosterschelde als aan de Westerschelde met geweldige resultaten. Sessies van meer dan 50 vissen de man waren geen uitzondering. Er zat en zit op het moment dat ik dit verslag schrijf nog steeds massa’s zeebaars. ”Helaas” is deze wel van kleinere afmeting en dan spreek ik over vissen  tussen de 25 en 35 cm welke met het juiste materiaal een prachtige sport kunnen zijn.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.