Baars

Techniques made in USA, Japan & Germany

Carolina rig

Hier zijn we al halverwege het seizoen waar vanaf het begin de toon is gezet dat het moeilijk is om de rovers te verleiden.

Techniques made in USA, Japan & Germany

Carolina rig

Nous voilà déjà à la moitié d’une saison qui dès le début a donné le ton quant à la difficulté à séduire le carnassier. Et ne vous méprenez pas, que l’on soit tous les jours au bord de l’eau ou pêcheur occasionnel, quand c’est difficile, c’est difficile pour tout le monde !

 

Winterbaarzen

Baarzen vangen in de winter

Het is koud en er valt sneeuw; vele polders en kleine watertjes liggen nu dichtgevroren.
De vis op het grote water ligt nu diep, zeer diep! Wie dat denkt komt bedrogen uit, niets is minder waar ik vang nu vis op soms minder dan 1 meter water.

Grote baars vangen

Baar vangen met groot kunstaas

Laat je  niet misleiden door de titel van dit verslag; nee ik wordt geen 50 en geef geen feestje. Toch niet in de eerst komende jaren. Een tijdje geleden hadden we een vrijdag vast gelegd in onze agende om te gaan vissen. Het was de bedoeling om wat water te gaan verkennen en alles op te zoeken wat kon bijten.

Baarzen vangen in de winter

Baarzen vangen in de winter

Het is vrijdag laat op de avond als ik beslis om de volgende dag toch nog te gaan vissen. Baarzen vangen in de winter is een passie en dat maakt dat slecht weer me niet vlug tegen houdt. Ze gaven veel regen en een zuider 4bf maar dat weerhield me niet om al eens een winterstek te proberen. Ik wist dat het alles of niets was, er is namelijk geen ander viswater in de buurt om op terug te vallen. Toch zou ik het er op wagen, enigszins zonder veel verwachtingen, maar als je niet probeert weet je het niet natuurlijk!

Baars vissen

baars vissen met pluggen

Als ergens begin februari de eerste lentezon zich van haar goede kant laat zien is het voor ons kunstaas vissers moeilijk om niet aan vissen te denken. Het einde van het seizoen nadert, dus de perfecte gelegenheid om er nog even vol tegenaan te gaan en te genieten van de eerste lenteprikken.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.