Pluggen

Rapala.

rapala

De polders bij mij in de buurt zijn erg ondiep. Als klein manneke viste ik er veel met onverzwaarde spinners. Type Ondex en de gekende Jan Eggers Tandem spinner. Dat ving super goed en was relatief goedkoop. Goede pluggen waren begin jaren 90 bij mij in de buurt nog niet te krijgen. Een gekende poldertopper als de Big S van Shakespeare liep nét iets te diep. Een van mijn vismaten kwam met de oplossing. De Rapala Fatrap in shallow versie.

Mann's Pluggen

manns

De pluggen van Mann's mogen gerust klassiekers genoemd worden. In de vroege jaren 90 werd er veel mee gevist en in het tijdperk voor het vertikaal vissen op snoekbaars waren de dieplopers van Mann's in vrijwel elke kunstaas koffer te vinden. De Loudmouth was daarbij mijn onbetwiste favoriet. Die kon je lekker agressief over de stenen vissen, er af en toe een keer op botsend. Op zandplaten op de Maas viste ik hem schrapend over de bodem.

Illex pluggen

Soul shad 68SP Illex

Bij Marc begint het al te kriebelen. Bij die overvloed aan nieuwe Illex pluggen driften zijn gedachten al richting open water. Hij is klaar voor het nieuwe seizoen en laat ons weten welke baars pluggen in zijn kunstaas doos zullen zitten tijdens die eerste weken.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.