Een leuke nazomerdag

  • roofvissen in september

Het is eind september. Normaal is het al wat kouder, de water temperatuur zakt en de dagen worden alweer wat korter.
Het roofvis weer is weer aangebroken.
Maar dit jaar is het anders wat het weer betreft. Die dag was het 24 graden en er was een stralende zon, toch tot in de namiddag.
Wat mij opviel, was dat de vis al een stuk actiever was. Vanaf een uur of 10 begonnen de aanbeten te komen. Er was wat wind van de zijkant wat ik graag heb, zo kan ik de talud in een boog netjes afvissen. Mijn eerste vis was een baarsje die gretig de Jiver pakte op een 7 gr loodkopje.

  • in september op roofvis vissen

Yes, de kop is er af! Ik wist dadelijk op dit stukje zit meer vis, en ja, twee worpen later een knal! Eerst dacht ik dit is een snoek, een hevige dril, harde stoten en mijn hengel boog helemaal door. Wat een sensatie , het is echt kicken met de Abler s3 van Fishkix. Na een 3tal minuten kwam ze boven, een bak van een snoekbaars.
Ze was wat een de slanke kant, maar met 78cm als lengte klaag ik nooit.
Snel een foto en dan terug het water in.

  • september roofvissen

Na een worp of 4 terug een tik, weer op dezelfde stek. Ik wist meteen dat het een snoekbaars was, deze gaf zich snel gewonnen. Een mooie 50'er  op dezelfde mini jiver op een 7 gr  loodkopje.En het ging maar door.
Enkele worpen later weer een mooie 50'er met dezelfde shad en hetzelfde loodkopje.
Het laatste half uur was de wind sterk toegenomen en was het bodemcontact niet meer zo goed. Dus besloot ik om met een 10 gr loodkopje te gaan vissen.
Ik voelde de bodem weer goed, dat bezorgde mij nog een aantal visjes. Wel niet zo groot als zijn voorgangers, maar het blijft natuurlijk een leuke sport.
In het totaal heb ik 6 vissen gevangen op 20 vierkante meter water.
Voor mij was het in ieder geval een leuke na zomerdag!

 Tot aan de waterkant!

Wil je me nog iets vragen in verband met dit artikel?
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.